منتدي شباب المسرح
عزيزي الزائر انت غير مسجل لدينا.سجل حتي تتمكن من مشاهدة كل الأقسام ..اقسام الأفلام والأغاني و الموسيقى وكل المواضيع(التسجيل يأخذاقل من 30 ثانية)
منتدي شباب المسرح
عزيزي الزائر انت غير مسجل لدينا.سجل حتي تتمكن من مشاهدة كل الأقسام ..اقسام الأفلام والأغاني و الموسيقى وكل المواضيع(التسجيل يأخذاقل من 30 ثانية)
منتدي شباب المسرح
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدي شباب المسرح


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 الكنافة المبرومة بالمكسرات

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فرجينيا
عضو مميز
عضو مميز
فرجينيا


انثى
عدد الرسائل : 849
العمر : 48
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 99574
تاريخ التسجيل : 09/03/2007

الكنافة المبرومة بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: الكنافة المبرومة بالمكسرات   الكنافة المبرومة بالمكسرات Emptyالإثنين 25 يونيو - 20:22

من ملف الشيف اسامة السيد

[size=18]الكنافة الملفوفة ( المبرومة ) بالمكسرات

[/size]الكنافة المبرومة بالمكسرات 275_1148668323

الشربات (القطر) :

2 كوب سكر
1 كوب ماء
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1 عود قرفة
2 قرنفل صحيح

الكنافة :

كنافة خصلات
سمنه سايحة
بندق صحيح (أو أي نوع مكسرات أخرى)

الطريقة :

الشربات (القطر) :

1- يُوضع الماء والسكر في وعاء على نار متوسطة حتى يبدأ بالغليان.
2- تُضاف باقي المواد(قد يضاف ماء الورد أو الفانيليا إلى الشراب حسب الرغبة) ، ويُقشط الريم من على السطح كلما ظهر.
3- يُترك على النار لمدة عشر دقائق أو حتى يعقد قليلاً

الكنافة :

1- تُفرد الكنافة و تُقطَع بنفس مقاس طول الصينية .
2- يُوضع البندق على أطراف الكنافة و تُلف الكنافة عليه بميل خفيف بحيث نحصل على شكل مبروم مع الضغط البسيط .
3- تُرص الكنافة فى الصينية و يُكرر السابق حتى تمتلئ الصينية.
4- تُصب كمية كبيرة من السمنة السايحة بحيث تُغطى الكنافة بالكامل.
5- تُوضع في فرن حرارته 180 درجة مئوية حتى تنضج و يحمَر سطحها
ثم تصفى من السمن الزيادة
6- يُصب من الشربات عليها و هي ساخنة ثم تصفى من الشربات الزيادة
7- تُقطع كما هو مبين بالصور و تزين بالكريمة و قطع البابايا الجافة

الكنافة المبرومة بالمكسرات 275_1148668338

الكنافة المبرومة بالمكسرات 275_1148668355

منقول طبعا عشان تعرفوا الكنافة بتتعمل اذاى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
midowebas_2020
عضو ذهبي
عضو ذهبي
midowebas_2020


ذكر
عدد الرسائل : 2165
العمر : 34
Localisation : القاهره عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 97125
تاريخ التسجيل : 05/03/2007

الكنافة المبرومة بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة المبرومة بالمكسرات   الكنافة المبرومة بالمكسرات Emptyالإثنين 25 يونيو - 22:51

شكرااااااااااااااااااااااااااااا" أوىىىىىىىى فرجينيا ..
الكنافة حلوووووة أوى ..



ولكن انا عندى أقتراح ...
تعملى انتى وبنوتة مسابقة مابينكوا ...
تختاروا يوم وبنوتة تعمل واجبة سعودية وانتى تعملى واجبة مصرية واحنا نحكم ونشوف أنى الأحلى .. .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

طبعا" أكيد مش هاندوق .. وكن من المواصفات بتاعت الوجبة وطريقة عميلها .. وكده ياعنى ..

ونقول أنى الأحلى ...[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

هاهـ ايه رأيك ..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]









[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوته
عضو مميز جدا
عضو مميز جدا
بنوته


انثى
عدد الرسائل : 1283
العمر : 34
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 96041
تاريخ التسجيل : 14/05/2007

الكنافة المبرومة بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة المبرومة بالمكسرات   الكنافة المبرومة بالمكسرات Emptyالثلاثاء 26 يونيو - 20:52

تسلم ايدك يا فرجينيا الكنافة دى نفسى اعملها
لانى بموت فيها موت وخصوصا بالبندق
هنا مش فى كنافة بالبندق فى بالفستق بنفس الطريقة دى
بس اللى بالبندق الذ بكتييييييييييييير
ميدو ...بلاش احراج يا سوسة
المطبخ المصرى ...احلى مطابخ العالم وألذها
وبنوته ....مش تيجى حاجة جنب استاذة عظيمة زى فرجينيا
يا ابنى انا بتعلم منها ....يبقى ازاى هتسابق معها
ازاى تلميذ يتسابق مع استاذه ومعلمة
ما فيش نسبة خالص ....ولا وجه مقارنة بين المطبخين
ولا بين الشخصين
ميرسى استاذتى فرجينيا على الكنافة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فرجينيا
عضو مميز
عضو مميز
فرجينيا


انثى
عدد الرسائل : 849
العمر : 48
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 99574
تاريخ التسجيل : 09/03/2007

الكنافة المبرومة بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة المبرومة بالمكسرات   الكنافة المبرومة بالمكسرات Emptyالثلاثاء 26 يونيو - 23:07

يا بنوته مرسى على الكلام الحلو دة بس انا على قدى خالص
وبعدين انا جبت الصور دى من ملف الشيف اسامة
عشان انا ماكنتش هعرف اشرح لف الكنافة الا لما تشوفوا بالصور
وبعدين احنا بردة بنتعلم من المطبخ السعودى احلى اكل
وشكرا حبيبة قلبى على كلامك الحلو دة
المهم اننا نتعلم من بعض
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوته
عضو مميز جدا
عضو مميز جدا
بنوته


انثى
عدد الرسائل : 1283
العمر : 34
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 96041
تاريخ التسجيل : 14/05/2007

الكنافة المبرومة بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة المبرومة بالمكسرات   الكنافة المبرومة بالمكسرات Emptyالأربعاء 27 يونيو - 0:38

:thank:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
midowebas_2020
عضو ذهبي
عضو ذهبي
midowebas_2020


ذكر
عدد الرسائل : 2165
العمر : 34
Localisation : القاهره عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 97125
تاريخ التسجيل : 05/03/2007

الكنافة المبرومة بالمكسرات Empty
مُساهمةموضوع: رد: الكنافة المبرومة بالمكسرات   الكنافة المبرومة بالمكسرات Emptyالجمعة 29 يونيو - 19:18

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الكنافة المبرومة بالمكسرات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي شباب المسرح :: اقسام مختلفه :: قسم المطبخ-
انتقل الى: