http://theater.jeun.fr
عزيزي الزائر انت غير مسجل لدينا.سجل حتي تتمكن من مشاهدة كل الأقسام ..اقسام الأفلام والأغاني و الموسيقى وكل المواضيع(التسجيل يأخذاقل من 30 ثانية)

http://theater.jeun.fr


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  دخول  

شاطر | 
 

 برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنوته
عضو مميز جدا
عضو مميز جدا
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1283
العمر : 28
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 62636
تاريخ التسجيل : 14/05/2007

مُساهمةموضوع: برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك   الأربعاء 27 يونيو - 0:31

هااااااااااااى احلى ناس
ازيكم ....ممكن نجرب اليوم بريانى الربيان
ان شاء الله هيعجبكم
المقـــادير :
- كيلو ربيان متوسط الحجم
- كوبين ونصف ارز
- عدد 2 كوب شرائح رقيقة من البصل
- ملعقة صغيرة ثوم مفروم
- ملعقة صغيرة زنجبيل
- 3 ملاعق كبيرة معجون الطماطم ( الصلصة )
3 ملاعق كبيرة كزبرة مفرومة
- 6 حبات هيل
- دارسين ) قرفه ) ، فلفل أسود
- 3 ملاعق كبيرة سمن
- زعفران منقوع في ربع كوب ماء ، زيت للقلي
الطـــريقة :
ينظف الربيان جيداً ثم يغسل ويسلق في ماء لمدة 3 دقائق ثم يستبدل
الماء ويوضع معه بصلة وفصاً من الثوم ويترك حتى ينضج بعض الشيء
ثم يصفى من الماء
يسخن الدهن ويضاف اليه كوب البصل مع الثوم المفروم ويحمر جيداً
يضاف الربيان الى البصل ويقلب جيداً ثم يضاف اليه جميع البهارات
ومعجون الطماطم والملح ويترك على نار هادئة حتى ينضج الربيان جيداً
يقلى باقي البصل في زيت غزير حتى يصبح اشقر اللون ومقرمشاً
ينقع الرز لمدة 30 دقيقة ثم يصفى
يضاف الرز الى خليط الربيان بعد ان يصفى من ماء النقع ويقلب على نار هادئة
وبكل حرص حتى لا يتكسر الرز يضاف اليه الماء المغليحتى يغطيه بمقدار 2 سم
يترك على نار عالية حتى يغلي ويبقى ربع كمية الماء تقريباً ، ثم يترك على نار هادئة جداً
حتى ينشف تماماً ثم يضاف اليه الزعفران .
عند التقديم يوضع البصل المحمص والكزبرة المفرومة على سطح الرز.


وصحتين وعافية يا رب يعجبكم
باياااااااات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فرجينيا
عضو مميز
عضو مميز
avatar

انثى
عدد الرسائل : 849
العمر : 41
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 66169
تاريخ التسجيل : 09/03/2007

مُساهمةموضوع: رد: برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك   الأربعاء 27 يونيو - 15:23

اللللللللللللله
اكله جميلة وسهلة
بس يا ريت تعرفينى يعنى ايه الربيان (هل هو دبابيس الفراخ ) الفروج
ويعنى ايه دارسين معليش انا هتعبك معايا بس انا بحب اعرف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوته
عضو مميز جدا
عضو مميز جدا
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1283
العمر : 28
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 62636
تاريخ التسجيل : 14/05/2007

مُساهمةموضوع: رد: برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك   الخميس 28 يونيو - 22:58

لاااااااااااااا ....الروبيان هو الجمبرى يا فرجينيا
والهيل ....هو الحبهان
اما الدارسين ده ....( القرفة ) بس مش مطحونة بتبقى زى الخشب كده صحيحه يعنى
زى اللى بنحطها على الكبسة لو هنحطها صحيحه
وممكن بدل الدارسين ( القرفة ) نحط قرنفل لو مش فى دارسين
شكرا على مرورك يا قمر
ما فيش تعب يا قمر انتى تؤمرينى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
midowebas_2020
عضو ذهبي
عضو ذهبي
avatar

ذكر
عدد الرسائل : 2165
العمر : 28
Localisation : القاهره عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 63720
تاريخ التسجيل : 05/03/2007

مُساهمةموضوع: رد: برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك   الجمعة 29 يونيو - 2:33

الله ..

ممكن أدوق .. ممكن أدوق ..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] هاهـ .. ممكن أدوق ..بنوتة . ممكن أدوق ..هاهـ هاهـ ممكن ..
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنوته
عضو مميز جدا
عضو مميز جدا
avatar

انثى
عدد الرسائل : 1283
العمر : 28
عدد نقاط نشاطك في المنتدي : 62636
تاريخ التسجيل : 14/05/2007

مُساهمةموضوع: رد: برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك   الجمعة 29 يونيو - 5:11

ممكن طبعا يا ميدو ...كل صحتين وعافيه
بس اعمل حساب اخواتك الاعضاء والمشرفين
ومش تخلص الروبيان كله
ميرســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــى على مرورك يا قمر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
برياني الربيان ...دوق وقولى ايه رأيك
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
http://theater.jeun.fr :: اقسام مختلفه :: قسم المطبخ-
انتقل الى: